Sağlanan görsellerin en az 300 DPI çözünürlükte olması gerekmektedir.
Flip efekt için 2 kare görselin olması yeterlidir. Görsellerin boyutunun, yönünün ve çözünürlüğünün aynı olması gerekmektedir. Görseller fotoğraf makinesi ile çekilmiş fotoğraflar olabileceği gibi, bir tasarım programı ile oluşturulmuş görseller de olabilir. İyi bir flip efekt lenticular görsel oluşturmak için yaratıcılığın sınırı bulunmamaktadır. Kullanılan bazı tasarım yaklaşımlarına ait aşağıdaki örneklerden bahsedilebilir:
Flip efekt için yukarıdan aşağı geçiş kullanılması daha iyi sonuç vermektedir. Sol-Sağ geçişi 3D efekt için kullanılmaktadır. Sol-Sağ geçişli Flip efekt kullanıldığında gölgeleme(Ghosting) sorunu ortaya çıkma ihtimali artmaktadır.
Yüksek Kontrast kullanılmaması: Görsellerin içinde ve birbirlerinden geçişleri sırasında yüksek kontrast içeren bölgelerin bulunmaması gerekmektedir. Yüksek kontrast gölgelenme sorunu ortaya çıkartabilmektedir.
Siyah-Beyaz: Siyah ya da beyaz arka plan kullanılması önerilmemektedir. Ancak her iki görselde de aynı bölgelerde bulunması halinde değerlendirilebilir.
Metin kullanımı: Metin kullanılacaksa küçük ve ince font kullanımından sakınılmalıdır. Kalın ve yeterli büyüklükte font tercih edilmelidir. Metin görsellerde değişim gösteriyorsa, üst üste gelmemeli, farklı alanlarda bulunmalıdır. Metin arka planı olarak, düz renk (özellikle beyaz) kullanımından kaçınılmalı, desenli arka plan tercih edilmelidir.
İnsan yüzleri: Görsellerde yüz değişimi kullanılıyorsa, her iki görseldeki gözler üst üste getirilmelidir.
Herhangi iki görsel kullanılabilir mi? Teorik olarak mümkün olmakla birlikte, gerçekte kullanılan görseller uygun olmadığı takdirde sonuç hayal kırıklığına neden olabilmektedir. Uygun görsellerin seçilmesi sonuç kalitesinde belirleyici bir etkiye sahiptir.
Benzer arka plana ya da renk paletine sahip görseller diğerlerine göre daha iyi sonuç verecektir. Tamamen farklı görseller o kadar da iyi sonuç vermeyecektir.
Her iki görseldeki nesnenin aynı leke büyüklüğüne sahip olması daha iyi sonuç verecektir.
Bir nesnenin görünüp kaybolması için, mümkün olduğunca renkli ve detaylı bir arka plan kullanmaya özen gösterin. Beyaz ya da düz bir arka plan kullanmaktan kaçının. Örneğin renkli ve fırtınalı bir gökyüzünü, mavi düz bir gök yüzüne tercih edin.
Metin kullandığınızda, her iki görselde de bulunan metin değişim göstermemelidir, tamamen aynı yerde kalmalıdır. Değişim gösterecek ise de, üst üste gelmemelidir.
Görsellerinizi aynı hizaya getirin. Örneğin iki portre kullanıyorsanız, yüzlerin hizalanmış ve gözlerin üst üste gelmiş olduğundan emin olun.
3D efekt için lens yönünün soldan sağa geçiş olacak şekilde kullanılması gerekmektedir. 3D efekt için; 3D fotoğraf çekimi, 3D Model ya da görsel serisinin kullanılması mümkün olabilmektedir. Ancak katmanlı Photoshop dosyalarının kullanılması en yaygın uygulamadır. Güçlü bir derinlik etkisi elde edilebilmesi için katmanlı Photoshop dosyası hazırlanması aşamasında aşağıdaki konulara dikkat edilmesinde yarar vardır:
Bu özelliklere sahip dosyayı alan tasarım ekibimiz, 3D dönüşüm için gerekli çalışmaları gerçekleştirecek, gerekirse görsel üzerinde iyileştirme önerileri yapabilecektir.
3D Efekt için kullanılmak istenen görselin, katman içermemesi durumunda, bu görselin katmanlara ayrılması ve ek görüntü işleme teknikleri ile işlenmesi gerekmektedir. Bu karmaşık bir süreçtir ve her görsel buna uygun olmayabilir. Görselin öncelikle bizim tarafımızdan incelenmesi ve bir yol haritası oluşturulması gerekmektedir.
3D Efekt için katmanlı Photoshop dosyası hazırlanması konusunda daha detaylı bilgiyi bu video’da bulabilirsiniz.